Geen producten (0)

Paraboolfrees VHM Dormer S791

€ 72,08 (exclusief btw 21%)
Specificaties
Productcode S791
Omschrijving

De Dormer S791 paraboolfrees met 3 of 4 snijkanten maakt efficiënte vijfassige bewerking mogelijk. Deze frees is bijzonder geschikt voor gebruik in bijvoorbeeld de lucht- en ruimtevaart en matrijs- en vormenbouw. De S791 frees biedt een uitstekende oppervlaktekwaliteit en is geschikt voor (semi-) nabewerken in staal, roestvast staal, gietijzer en superlegeringen. Het is het eerste ontwerp in zijn soort binnen de Dormer reeks en bevat een neusradius voor het nabewerken, plus een grotere tangentiële vorm voor het bewerken van gebogen vlakken en steile wanden.

Met de Dormer S791 wordt uw bewerkingstijd met maar liefst de helft teruggebracht. Dit komt omdat er minder bewerkingen nodig zijn. In het kort:

  • Groter contactoppverlak met het werkstuk. Hierdoor neemt de standtijd van het gereedschap toe en vermindert de cyclustijd.
  • Hoge oppverlaktekwaliteit. Minder tijd nodig voor het polijsten.

In een recent voorbeeld waren slechts 18 bewerkingen nodig met de paraboolfrees. Ter vergelijking: dit waren er 36 met een bolkopfrees, bij bewerking met dezelfde parameters. Uiteraard blijven bij de nieuwe frees wel alle gebruikelijke voordelen behouden van een robuuste bolkopfrees.

Deze nieuwste frees van Dormer Pramet biedt nog veel andere voordelen:

  • Positieve spaanhoek maakt een soepele snijbeweging mogelijk in roestvast staal en superlegeringen. Dit vermindert het risico van harding.
  • Een AlCrN coating zorgt bovendien voor thermische stabiliteit, verminderde wrijving, uitstekende slijtvastheid en een lange standtijd.
  • Verschilende 3- en 4-snijders beschikbaar voor hogere productiviteit (in vergelijking met de 2-snijder bolkopfrezen).